BIO

Gwen Dubois werkt als freelance interieur architecte onder de naam Gwentibold sinds 2009. Ze speelt in 2- en 3D, werkt het liefst aan maatschappelijke projecten en voor klanten die graag meedenken en openstaan voor onconventionele oplossingen.

Want de winst van die projecten zit voor haar niet in het financiële maar op andere vlakken: sociaal, duurzaam, waar mensen zich goed in voelen, winst voor de maatschappij.

Deze thema’s komen altijd terug in haar projecten: vriendelijkheid en functionaliteit.

Ze maakt ook graag iets nieuws van oude dingen. Die nieuwe dingen vind je op haar eigen website of op instagram, onder de naam @gwentibold, waar ze vaak tips en ideeën deelt over freelancing en upcycling.

Haar inspiratie haalt ze uit de schoonheid, het potentieel en de toevalligheden van het alledaagse. Zelfs een paarse vuilniszak kan nét op de juiste manier tegen een muntgroene gevel staan.

Ze heeft een tienerdochter en bakt als iedereen slaapt. Ze kent de Marseillaise vanbuiten (een erfenis van haar jeugd in Frankrijk), is verliefd op steden met een B en woont ook in één daarvan.

Ze organiseert -als vrijwilliger- jaarlijks Make a Mark Brussels: een 12u durende design- en ontwikkelingsmarathon, waarbij professionals uit de communicatiesector hun tijd en talent schenken voor Brusselse social-profit organisaties. Dit vrijwilligerswerk helpt haar om ontwerpvaardigheden te verbeteren door blinde vlekken te identificeren en haar perspectief te verruimen. Door nieuwe doelgroepen te leren kennen, kan ze nog beter rekening houden met hun behoeften en wensen bij het uitvoeren van maatschappelijke projecten. Ze kan niet wachten om deze nieuwe inzichten te gebruiken en te laten zien hoe ze als ontwerper gegroeid is dankzij Make a Mark Brussels.

“Als je de wereld wilt veranderen, moet je een beter feest geven dan de mensen die de wereld kapot maken’ - Tristam Stuart (antiverspillingsactivist)

Welkom in het land van Gwentibold!

--

foto door @studionunu

-- 


CV

LinkedIn

 

@gwentibold: