BIO

Ik ben Gwen Dubois en werk sinds 2009 als freelance interieur architecte onder de naam Gwentibold.

Ik speel graag in 2- en 3D en geef de voorkeur aan maatschappelijke projecten en klanten die graag meedenken en openstaan voor onconventionele oplossingen. Voor mij zit de winst van deze projecten niet in het financiële, maar op andere vlakken, zoals sociaal, duurzaam en het creëren van een omgeving waar mensen zich goed in voelen en zo een echte winst betekent voor de maatschappij.

Vriendelijkheid en functionaliteit zijn thema's die altijd terugkomen in mijn projecten.

Ik maak graag iets nieuws van oude spullen. Je kunt mijn nieuwe creaties vinden op mijn eigen website of op Instagram onder de naam @gwentibold. Ik deel daar vaak tips en ideeën over freelancing en upcycling.

Mijn inspiratie haal ik uit de schoonheid, het potentieel en de toevalligheden van het alledaagse. Zelfs een paarse vuilniszak kan nét op de juiste manier tegen een muntgroene gevel staan.

Ik heb een tienerdochter en ik bak graag als iedereen slaapt. Ik ken de Marseillaise vanbuiten (een erfenis van mijn jeugd in Frankrijk) en ik ben verliefd op steden die beginnen met de letter B, ik woon ook in één van die steden.

Als vrijwilliger organiseer ik jaarlijks Make a Mark Brussels, een 12 uur durende design- en ontwikkelingsmarathon, waarbij professionals uit de communicatiesector hun tijd en talent schenken aan Brusselse social-profit organisaties. Dit vrijwilligerswerk helpt mij om mijn ontwerpvaardigheden te verbeteren door blinde vlekken te identificeren en mijn perspectief te verruimen. Door nieuwe doelgroepen te leren kennen, kan ik nog beter rekening houden met hun behoeften en wensen bij het uitvoeren van maatschappelijke projecten. Ik kan niet wachten om deze nieuwe inzichten te gebruiken en te laten zien hoe ik als ontwerper gegroeid ben dankzij Make a Mark Brussels.

“Als je de wereld wilt veranderen, moet je een beter feest geven dan de mensen die de wereld kapot maken’ - Tristam Stuart (antiverspillingsactivist)

Welkom in het land van Gwentibold!

-- 

Mijn CV vind je op LinkedIn

--

Collage voor de expo Women in Architecture Belgium
door Giulia Lazzara