Make a Mark Brussels

Wat is Make a Mark Brussels? Een 12u durende design- en ontwikkelingsmarathon, waarbij professionals uit de communicatie sector hun tijd en talent schenken voor Brusselse social-profit organisaties.

Ik organiseer deze make-a-thon samen met Muntpunt en Beursschouwburg met één doel: Brussel (vooruit) helpen.

De allereerste editie buiten de Verenigde Staten was een Europese primeur in 2019. We selecteerden toen 14 social profit organisaties en 50 Makers om hen te helpen. Het resultaat overtrof alle verwachtingen en smaakte naar meer.
Ondertussen staat de teller op meer dan 60 social profit organisaties die geholpen werden door meer dan 150 verschillende Makers.

Ik zocht lang naar hoe dit mij helpt als interieur architecte en het antwoord was eigenlijk heel simpel maar soms moet je lang denken om tot de essentie te komen :-)

Dit vrijwilligerswerk helpt mij om mijn ontwerpvaardigheden te verbeteren door blinde vlekken te identificeren en mijn perspectief te verruimen. Door nieuwe organisaties en hun doelgroepen te leren kennen, kan ik nog beter rekening houden met hun behoeften en wensen bij het uitvoeren van maatschappelijke projecten.

Het enthousiasme, de vechtlust en de passie zien waarmee al deze mensen dagelijks de meest ingewikkelde maatschappelijke problemen en noden aanpakken: daar kan ik inspiratie uit blijven putten en het is een drijfveer om ze te blijven helpen.

Instagram @lets_makeamarkbxl
Website Make a Mark

Hoe de dag eruitziet, door de ogen van Maker Frederik Vincx

Make a Mark Brussels 2023, door de ogen van director Dejvi Vandeveire