Droom Groot, Halle

☻ Welkom in project DROOM GROOT, of toch het eerste deel ervan. Omdat ik het proces even interessant vind als het resultaat, hier de fase waarbij de letters op het bushok werden geplaatst. Karlien en ik maakten van een verlaten dichtgetimmerd bushok een nieuwe plek voor verbinding tussen school en buurt. Samen met de school geven wij de buurt de duidelijke boodschap: DROOM GROOT, zowel letterlijk als figuurlijk.
Het nieuwe doorzichtige dak zorgt er voor dat je 'met je hoofd in de wolken' bent. Tegelijk geeft het beschutting aan wachtende ouders als het weer tegenzit. Voorlopig zijn de letters er al, de ouders gaan het bushok (en de vuilbak ernaast) nog schilderen.
De buitenkant van het bushok gaat nog worden geschilderd door ouders. De gele kleur is speels, trekt aandacht, geeft een gevoel van optimisme & creativiteit en bevordert sociaal contact. De kleur verwijst ook naar de oorspronkelijke functie ;-)
Ik wil mensen inspireren om anders te kijken naar onze omgeving door onopvallende restruimtes om te toveren tot plekken waar iedereen zich goed voelt en zo sociaal contact te bevorderen. Hergebruik, but make it fun!
Zowel de school als Stad Halle waren meteen enthousiast over ons project. Er werd zelfs een subsidie ‘Kunst in de straat’ toegewezen.

(project in samenwerking met Karlien Dekoninck, school De Winde en Stad Halle - uitvoering letters door Formed)

VOOR

NA

Volgende fase:
De linkerzijde krijgt een wand waar de school flyers kan hangen, postkaartjes met zelfgemaakte tekeningen,… De rechterkant krijgt een brievenbus waar buurtbewoners/ouders een fijne boodschap kunnen posten of kinderboeken die ze niet meer nodig hebben. Aan de achterzijde gebruiken we het regenwater en goot om spelaangelegenheid te maken.
Om er een echte plek van te maken, willen we -in de lente en zomer- de parkeerplaats rechtover het bushok omtoveren tot tribune. Zo is de stoep niet enkel gewoon doorgang, maar vormt deze een ruimte tussen tribune en bushok. De vuilbak wordt ook geel geschilderd om deel uit te maken van de nieuwe plek (volk aantrekken = rekening houden met afval én de plek respecteren en proper houden)