De Maekerij, Leuven

☻ Welkom in project DE MAEKERIJ, een ontmoetingsplek waar je praat, smaakt en maakt.

Hoe ziet het eerste talentencafé van Vlaanderen er uit? Dat is wat vzw Femma mij vroeg. En of ik de gehuurde kledingzaak kon ombouwen tot een gezellige en aantrekkelijke plek voor jong en oud die een koffie & creativiteit wilt combineren.

De koffiebar en workshopruimte zijn gescheiden door beglaasde harmonica deuren met houten schrijnwerk om akoestisch te kunnen afsluiten zonder het zicht weg te nemen zodat je vanuit de koffiebar duidelijk kan zien welke workshops doorgaan. De bedoeling was is om mensen aan te trekken via de koffiebar en zo in contact te komen met de workshops.

Er zijn verschillende hoekjes waardoor iederen bezoeker kiest waar die zin in heeft. Voor kinderen plaatste ik de tribune in een gedeelte van de ruimte die een beetje dieper ligt zodat ze hun eigen plekje hebben. En voor de shoppers is er een wand met hoekschappen waar ze handgemaakte spullen kunnen kopen. In de toog zit er langs de kant van de klanten ook een koelkast geïntegreerd voor zelfbediening. Je voelt je hier meteen thuis.

Ik vond het geweldig om de missie van De Maekerij mee te helpen faciliteren door een ontwerp te creeëren waar mensen zich goed voelen. Zo is elkaar ontmoeten, talenten ontwikkelen, leren van mekaar en ambachtelijk dingen maken in de stad gemakkelijker. Niks zo fijn om een maatschappelijke bijdrage te mogen leveren.

VOOR

NA