Claim Your Space, Halle

☻ Welkom in project CLAIM YOUR SPACE, waar een vuil pishoekje een nieuwe invulling kreeg :-)

Een kleine stedelijke ruïne stond er verloederd bij en was heel aantrekkelijk als verzamelplaats voor zwerfvuil en urine. Stad Halle bood oa deze plek aan tijdens Claim your space! en ik koos het omdat het een soort van buitenkamer was, waar 3 kleine houten zitblokken al aan waren toegevoegd. Meteen mijn inspiratie voor mijn concept: een living met als functie een geef-en-neem bibliotheek, in de onmiddellijke omgeving van de bibliotheek.

Om de plek in te palmen, koos ik voor een buisstructuur, gelakt in een felle blauwe kleur zodat zowel de ruimte als de ingreep duidelijk werd voor voorbijgangers. Voor de gezelligheid en de veiligheid voegde ik verlichting toe, een soort van lees- en hanglamp (een anti-pipi lamp!). De tegelvloer leende zich uitstekend om een patroon toe te voegen die de living wat speelser maakt. De boekenkasten, ook uit recup materiaal, maken de ruimte af.

Mijn voorstel en ontwerp werd goedgekeurd door het college en uitgevoerd met recup materialen door Etienne Beaucoup en de Halse stadsdiensten.

Het zou fijn zijn moest dit principe doorheen de hele regio uitbreiden en beschikbaar zijn via een online kaart.

*CLAIM YOUR SPACE! is een project van UP.lab en een oproep naar creatieve jongeren. Verschillende gemeentes rond Brussel boden plekken aan waarvoor de kunstenaars een voorstel konden doen, onder begeleiding van ONBETAALBAAR. In juni 2019 werden de kunstwerken feestelijk onthuld voor publiek.UP.lab is een organisatie van de cultuurcentra, gemeenschapscentra en jeugddiensten van regio Pajottenland en Zennevallei, i.s.m. ONBETAALBAAR, ondersteund door de Provincie Vlaams Brabant.

VOOR

NA

VOOR

NA