Make a Mark Brussels

Een designmarathon voor het goede doel

Ik organiseerde samen met Muntpunt en Beursschouwburg een design- en ontwikkelingsmarathon voor Brusselse non-profitorganisaties: Make a Mark Brussels. De allereerste editie buiten de Verenigde Staten, een Europese primeur! We selecteerden 14 social profit organisaties en 50 Makers om hen te helpen. Het resultaat overtrof alle verwachtingen. 

- Grafisch design door Stadsgardeville -

Website: Make a Mark / Foto's van de dag door Droombeeld by Marieke / After-movie door Maker Frederik Vincx

Claim.your.Space

Een plek in de regio invullen door creatieve expressie

De regiowerkgroep van Pajottenland en Zennevallei geeft inwoners de kans om hun creatieve lusten te botvieren in eigen gemeente. 

Ik koos het verwaarloosde plekje aan de bibliotheek van Halle. Mijn voorstel en ontwerp, een geef-en-neem-bibliotheek, is goedgekeurd door het college. Ik werk zoveel mogelijk met hergebruik en ben momenteel op zoek naar de materialen voor de realisatie. Deadline: juni 2019. 

Het zou fijn zijn moest dit principe doorheen de hele regio uitbreiden en beschikbaar zijn via een online kaart.

Plotercafé

Herinrichting cafetaria van een cultureel centrum

Ik zet mijn talenten graag in als vrijwilliger. De cafetaria van het CC De Ploter in Ternat had dringend nood aan een grondige opfrisbeurt. De rode kleur en koude materialen overheerstten. Kleine budgetten vragen om creatieve oplossingen, waarbij multiplex een dankbaar materiaal is: stevig en toch warm. Fijn detail: in samenwerking met de lokale breiclub werd het oorspronkelijk schuim van de zitbanken hergebruikt en herbekleedt met eigen werk. Dit legt een mooie link naar de eyecatcher van de bar: de PET-lamp, een sociaal project waarbij traditionele weeftechnieken door ambachtsmensen worden aangewend om PET-flessen te hergebruiken als lampen. - Foto's ©DieterHautman -